PROJECT: New York Academy of Sciences    CLIENT: New York Academy of Sciences    COMPLETION: 2006    SIZE: 34,000 Square Feet    COST: $5.8 Million   H3 Hardy Collaboration Architecture designed the New York Academy of Sciences new offices, on the 40th floor of 7 World Trade Center. The Academy was the first tenant to move into the first new high-rise under construction in downtown Manhattan since 9/11. Constructing the space on the 40th floor required complex construction coordination.  The project’s design challenge lies in conveying the Academy’s distinguished heritage while establishing a contemporary and efficient environment for its forward-looking activities.  To accommodate public and private functions, the Academy’s plan is bisected. The eastern portion is devoted to public areas, containing reception space, “break-out” areas, the president’s office, and three meeting rooms of varied sizes, which can hold groups from 30 to 296 people. These flexible spaces are equipped with the latest audio-visual technology for scientific presentations, as well as furniture which can easily be re-arranged to meet a variety of needs. The western half of the floor consists of work and support areas for the staff. These include enclosed offices distinguished by full-height perimeter glass walls, conference rooms, utility spaces, and open workstations. A circulation corridor at the west wall runs through office areas, insuring every staff member has a spectacular view of the city.  A gallery contains space for the exhibition of artworks relative to projects identified by the Academy’s programs.
       
     
nyas lobby with person_flowers L.jpg
       
     
nyas flower hallway with people L.jpg
       
     
nyas break-out space L.jpg
       
     
nyas large mtg. room.jpg
       
     
nyas galileo hallway L.jpg
       
     
nyas egg room full set up big screen no podium L copy.jpg
       
     
nyas conference room blue chairs L.jpg
       
     
  PROJECT: New York Academy of Sciences    CLIENT: New York Academy of Sciences    COMPLETION: 2006    SIZE: 34,000 Square Feet    COST: $5.8 Million   H3 Hardy Collaboration Architecture designed the New York Academy of Sciences new offices, on the 40th floor of 7 World Trade Center. The Academy was the first tenant to move into the first new high-rise under construction in downtown Manhattan since 9/11. Constructing the space on the 40th floor required complex construction coordination.  The project’s design challenge lies in conveying the Academy’s distinguished heritage while establishing a contemporary and efficient environment for its forward-looking activities.  To accommodate public and private functions, the Academy’s plan is bisected. The eastern portion is devoted to public areas, containing reception space, “break-out” areas, the president’s office, and three meeting rooms of varied sizes, which can hold groups from 30 to 296 people. These flexible spaces are equipped with the latest audio-visual technology for scientific presentations, as well as furniture which can easily be re-arranged to meet a variety of needs. The western half of the floor consists of work and support areas for the staff. These include enclosed offices distinguished by full-height perimeter glass walls, conference rooms, utility spaces, and open workstations. A circulation corridor at the west wall runs through office areas, insuring every staff member has a spectacular view of the city.  A gallery contains space for the exhibition of artworks relative to projects identified by the Academy’s programs.
       
     

PROJECT: New York Academy of Sciences

CLIENT: New York Academy of Sciences

COMPLETION: 2006

SIZE: 34,000 Square Feet

COST: $5.8 Million

H3 Hardy Collaboration Architecture designed the New York Academy of Sciences new offices, on the 40th floor of 7 World Trade Center. The Academy was the first tenant to move into the first new high-rise under construction in downtown Manhattan since 9/11. Constructing the space on the 40th floor required complex construction coordination.

The project’s design challenge lies in conveying the Academy’s distinguished heritage while establishing a contemporary and efficient environment for its forward-looking activities.
To accommodate public and private functions, the Academy’s plan is bisected. The eastern portion is devoted to public areas, containing reception space, “break-out” areas, the president’s office, and three meeting rooms of varied sizes, which can hold groups from 30 to 296 people. These flexible spaces are equipped with the latest audio-visual technology for scientific presentations, as well as furniture which can easily be re-arranged to meet a variety of needs. The western half of the floor consists of work and support areas for the staff. These include enclosed offices distinguished by full-height perimeter glass walls, conference rooms, utility spaces, and open workstations. A circulation corridor at the west wall runs through office areas, insuring every staff member has a spectacular view of the city.

A gallery contains space for the exhibition of artworks relative to projects identified by the Academy’s programs.

nyas lobby with person_flowers L.jpg
       
     
nyas flower hallway with people L.jpg
       
     
nyas break-out space L.jpg
       
     
nyas large mtg. room.jpg
       
     
nyas galileo hallway L.jpg
       
     
nyas egg room full set up big screen no podium L copy.jpg
       
     
nyas conference room blue chairs L.jpg